La Nit De Sant Pasqual

La Nit De Sant Pasqual

La Nit de Sant Pasqual és una minisèrie documentària que reconta, de la veu de qui s’és salvat, la història del bombardament angloamericà que el 17 de maig del 1943, la nit de Sant Pasqual, ha colpit lo centre històric de l'Alguer, matant cent cinquanta civils: la meitat d'ellos eren minyons.

En un alternança d'històries, fotografies i filmats d'època, música i animacions pictòriques, la sèrie vol també recontar la vida quotidiana del centre històric de l'Alguer d’un temps, quan la simplicitat  i la solidaritat eren valors lligats entre ellos i l'única manera de viure.

“Lluna i pols”,  cançó original de Claudia Crabuzza escrita per “La nit de Sant Pasqual” regala emocions úniques a la sèrie amb un final ple d’esperança.

Lo primer episodi del programa siguerà presentat al canal web SARDEGNA LIVE, dilluns 29 de novembre del 2021. Los altros quatre episodis se pogueran veure cada dilluns fins al 27 de nadal.

La Nit de Sant Pasqual és una activitat finançada de la Regió Autònoma de la Sardenya amb el bando IMPRENTAS 2020-2021. L.R. 22/2018, art. 22 (Intervent pel sector dels mass media, de l'editoria, de la informàtica i del web)

Lo primer episodi

lo segon episodi

LO tercer EPISODI

lo quart episodi

lo quint episodi

Breu filmat promocional a sota

CRÈDITS TÈCNICS ARTÍSTICS

GUIÓ I REGIA Marco Antonio Pani

FOTOGRAFIA I REPRESES Bruno Cattari

ANIMACIÓ PICTÒRICA Paolo Bandinu

MUNTATGE Marco Antonio Pani i Bruno Cattari 

CANÇÓ ORIGINAL “Lluna i pols (La Nit de Sant Pasqual)”de Claudia Crabuzza (C.Crabuzza - F. Sanna)

EXPERTA LINGÜÍSTICA CATALÀ DE L’ALGUER Giuliana Portas

RESPONSABLE DE PRODUCCIÓ Roberto Tangianu

PRODUCCIÓ Sardegna Live

AMB LA COL·LABORACIÓ de la SOCIETÀ UMANITARIA CINETECA SARDA- CAGLIARI CARBONIA ALGHERO

RECERCA ARXIUS FILMATS CSC Alghero de la Società Umanitaria

biografia del regista

Marco Antonio Pani (Sàsser, 1966)

Nat a Sàsser, avui viu a Càller. Marco Antonio Pani és regista, guionista i formador en l'àmbit del cínema. La sua poètica combina l'interés històric i etnogràfic per la cultura sarda a les llengües i arguments contemporanis.

Entre les obres més coneixudes, los curtmetratges etnogràfics "Panas" i "Maialetto della Nurra" i els documentaris  “Padenti/foresta”, “Capo e Croce, le ragioni dei pastori” (documentari, 'millor film italià' al Cinemambiente 2014, en coregia amb Paolo Carboni), “Els Pintors Catalans a Sardenya” i el biopic “Arturo torna del Brasil”, nat al 2009 d'un treball de documentació i d'entrevistes a damunt del bombardament de l'Alguer.

Una part de les entrevistes realitzades a l'Alguer l'any 2009 són presents a la sèrie “La nit de Sant Pasqual” com a homatge als testimonis del bombardament que avui no hi són més. Ha vivit per deu anys a Barcelona, on s’és diplomat en regia cinematogràfica al C.E.C.C. (Centre d’estudis cinematogràfics de Catalunya) i ha ensenyat regia i direcció dels actors en cursos i màsters a la Universitat de La Salle-Ramon Llull i a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

U dels últims treballs com a regista i al muntatge és estat apreciat del públic al Festival “Cinema delle Terre del Mare” de l'Alguer l'estiu passat, amb el títol "Tuffi" (de una idea de Alessandra Sento i produït de CSC Alguer de la Società Umanitaria) . Són mini curtmetratges realitzats a partir de testimoniances àudio de ciutadans de l'Alguer a damunt del discurs de la marina i de la vida, vitalitzats de les imatges dels films de família dels algueresos que, encara una vegada, ajuden lo regista en aqueixa minisèrie a recontar la història d'una de les sues ciutats d'adopció.


Il nuovo shop di Sardegna Live

SardegnaLive mette in vendita una serie di prodotti tipici dell’Isola, scopri i cesti regalo, i prodotti per il corpo ed i gadget nel nostro shop online.

Scopri lo shop